Hirdetés

Kisméretű, hordozható, 3G-s IEEE 802.11n router a TrendNET kínálatában

A TrendNET kínálatában eddig is kapható volt 3G-s router TEW-655BR3G típusszámozással, emellé érkezik most a TEW-656BRG, ami szintén USB kapun keresztül fogadja a szolgáltatók által biztosított modemeket (a kompatibilitás megegyezik a korábbi modellével, a bővebb lista itt olvasható). Míg a 655-ösben helyet kapott a 2,5-4 órás üzemidőt biztosító akkumulátor, addig az újabbik változatból ezt kihagyták, helyette hálózati adaptert adaptert mellékelnek a csomagban, és a sokkal hasznosabb USB-s tápellátást is megoldották. Szintén hiányzik az új változatról a 10/100-as RJ-45 csatlakozó, így a TEW-656BR kizárólag vezeték nélküli routerként alkalmazható.

Az útválasztó egy újfajta rögzítési megoldást is kapott, amivel egyszerűen felakaszthatjuk a kijelző keretére. A gyártó arról nem adott tájékoztatást, hogy a router által létrehozott, IEEE 802.11b/g és 150 megabites "n" szabvánnyal kompatibilis Wi-Fi hálózatot összesen hány felhasználó használhatja egyszerre, de annyit megtudhattunk, hogy van WPA/WPA2 titkosítás, QoS csomagütemezés és WPS csatlakozási lehetőség is, ezen felül pedig minden olyan funkciót képes ellátni, amit egyszerűbb asztali társai.

A TrendNET TEW-656BRG router ára 3 év garanciával 99,99 dollár, de minden bizonnyal Európának is jut belőle, hiszen a cég rengeteg országban jelen van, többek között Magyarországon is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés