Hirdetés

CES 2012: TP-Link zsebbarát vezetéknélküli nano router

Elsőre talán nem egyértelmű, hogy mire lehetne használni egy hordozható vezetéknélküli routert, hiszen a legtöbb útválasztó hosszú éveket porosodik az asztal mögött szorgoskodva, szinte az ember meg is feledkezik létezésükről. Azonban elképzelhető olyan szituáció, amikor igenis hasznos lehet egy ilyen kis jószág, mondjuk egy szállodai WAN portra kötve minden mobileszközünk (laptop, okostelefon, tablet stb.) hozzáfér az internethez.


[+]

A TP-Link az idei CES alkalmával több más érdekes eszköz mellett büszkén mutatta be TL-WR702N nano routerét, mely állításuk szerint a világ legkisebbje. Ezt az állítást a teljes piac ismerete híján sem igazolni, sem cáfolni nem tudjuk, de az tény, hogy az 57 x 57 x 18 mm-es kiterjedésű dobozka nem sok helyet foglal majd az útitáskában. A 10/100 Mbps-os aljzatát a vezetékes hálózathoz csatlakoztatva pillanatok alatt létrejön a maximum 150 Mbps-os n-es vezetéknélküli hálózat, melynek térereje nem eget rengető, de egy átlagos szobát azért minden gond nélkül kiszolgál.


[+]

Táplálása egy mellékelt tápegységgel lehetséges, de a szabványos micro-USB csatlakozójának köszönhetően egy kábellel számítógépről vagy akár a mobiltelefonunk töltőjéről is táplálható, vagyis csak minimális mennyiségű adapterrel és kábellel kell útnak indulni. Az apró szerkezet WEP, WPA és WPA2 titkosításra is konfigurálható, azonban csatlakoztatva automatikusan létrejön egy kódolt hálózat, mely az aljára ragasztott matricán látható SSID és jelszó segítségével azonnal elérhető, tehát nem kell feltétlenül a beállításokkal szöszölni. Plusz pont, hogy router mellett AP (hozzáférési pont), kliens, bridge és repeater (ismétlő) funkcionalitással is rendelkezik.


[+]

Pontos megjelenési dátumot és vételárat a TP-Link csak később közöl.

Előzmények

Hirdetés