Hirdetés

TP-Link gyors, kétsávos Wi-Fi adapterek gépházon kívül és belül

A TP-Link legújabb termékeivel az idei Computex alkalmával volt szerencsénk személyesen is megismerkedni, az akkor látott különböző hálózati eszközök pedig szép lassan a hazai piacon is felbukkannak. Bár a TL-WDN4800 és TL-WDN3200 vezeték nélküli adapterek már egy ideje Magyarországon is elérhetők, a gyártó hivatalosan csak a napokban jelentette be őket, így gyorsan vessünk rájuk egy pillantást, mit is kínál a TP-Link azoknak a felhasználóknak, akik a lehető legtöbbet szeretnék kisajtolni IEEE 802.11n-es Wi-Fi hálózatukból.


[+]

A TL-WDN4800 olyan PCI Express interfészen csatlakozó bővítőkártya, amely egy IEEE 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi adaptert foglal magában. Különlegességét az adja, hogy kétsávos kommunikációra képes, vagyis nem csak a 2,4, de az 5 GHz-es tartományban is használható, így a megfelelő router vagy hozzáférési pont esetén az elméleti maximális 450 Mbps-os sávszélesség is elérhető. 3 x 2 dBi erősítésű antennái a kívánt pozícióba hajtogathatók, segítségükkel remélhetőleg gyengébb térerő esetén is stabil és elfogadható sebességű kapcsolatot lehet létesíteni.


[+]

A másik „újdonság” az N600-as TL-WDN3200, amely USB-n keresztül kapcsolódhat a PC-hez, és egy nagyobb pendrive méreteivel vetekszik, így laptopokkal, asztali számítógépekkel vagy akár médialejátszókkal is párosítható, ha a helyi hálózatba vezeték nélkül szeretnénk csatlakoztatni őket, vagy esetleg a meglévő beépített megoldáshoz képest valami stabilabb és gyorsabb adaptert keresünk. Képességeit tekintve specifikációja szinte azonos a PCI Express csatolós testvérével, így jelen esetben is IEEE 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi kompatibilitást és kétsávos felépítést kapunk. Fontos különbség viszont, hogy jelen esetben az elérhető sebesség 300 Mbps-ban maximalizálódik. A TL-WDN4800 és TL-WDN3200 hazai vételára rendre 9000 és 5000 forint körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés