Hirdetés

Továbbra is érzi az erőt a 8K-ban a TCL

Két 85 hüvelykes modellel bővíti kínálatát a kínai cég.

A TCL 2020-ra a világ harmadik legnagyobb televíziógyártója lett a Samsung és az LG mögött. A kínai cég már jó ideje nem csak az olcsó szegmensben vitézkedik, hanem próbálja megvetni a lábát a prémium színtéren is.


[+]

Ezt tökéletesen alátámasztja az, hogy a cég bejelentette már most, hogy idén biztosan színre lépnek legalább két új 8K felbontású televízióval. Ezek a 7-es és 8-as szériába tartoznak, és mindkettő 85 hüvelykes képátlóval bír. Ennek megfelelően kimondott gigászokról van szó, de a nagy részletességhez nagy képméret dukál. Mindkét termék saját fejlesztésű, 120 Hz-es képfrissítési rátát produkáló LCD panelt kapott, és a HDMI 2.1 csatlakozók, valamint ebből fakadóan a különböző gamer funkciók sem hiányoznak a készülékekből. Ezek ráadásul támogatják a Dolby Vision és HDR10+ dinamikus HDR formátumok megjelenítését is.

A különbség a két termék között, hogy a 7-es sorozatba tartozó hagyományos FALD (Full Array Local Dimming) LED háttérvilágítást használ, a 8-as szériás modell pedig az új MiniLED megoldást. Ez utóbbinál a megszokottnál lényegesen kisebb fénykibocsátó diódák kerülnek alkalmazásra, amelyekből sokkal-sokkal többet helyeznek el a készülékben. Ennek révén ezek a korábbinál több egyedileg vezérelhető csoportba oszthatóak, ami a háttérfény pontosabb megjelenítését, nagyobb kontrasztot, valamint valósághű HDR-t szavatol. Viszont az is igaz, hogy ez a megoldás, legalábbis ma még, lényegesen drágább.

Előzmények

Hirdetés