Hirdetés

Tovább késik a Xabre 600

A SiS még nyáron dobta piacra Xabre VGA chipjeit, melyek jó eséllyel indultak a low-end kategóriában, mivel olcsónak számítottak, és egy jópár újdonságot tudtak a konkurenciához képest (pl. 8x AGP). A Xabre mégsem lett sikertermék, mivel a driverek sokat botladoztak, és igazi támogatást sem kaptak, a nagyobb gyártók maradtak a jól bejáratott ATI/nVidia vonalnál.

A Xabre 400 utódja a Xabre 600 lenne, ha lenne, de a SiS ismét elhalasztotta a bejelentést. Eredetileg már szeptemberben ki kellett volna hozni, ám többszöri halasztás után, a jelenlegi információk szerint november vége, december eleje előtt nem fog megjelenni. Az eredetileg 300/600 MHz (core/DDR RAM) órajel helyett pedig 275/550 MHz lesz a végleges sebesség. Ez azt jelenti, hogy a Xabre 400 chippel szerelt kártyákhoz képest jelentős teljesítmény növekedés nem várható.

Ahogyan nagy siker sem, mivel igazából egy elkésett termékről van szó, mely a korábbi belépőszintet jelentő kártyákkal lesz partiban. Persze mint minden, a Xabre 600 is eladható jó üzletpolitikával és persze alacsony áron. A SiS nem is a gamereket célozza meg vele. Az ítéletet a piac fogja kimondani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés