Hirdetés

Toshiba Z7: LCD tévék ultravékony kávákkal, új Smart rendszerrel

Egyre többet pletykálnak mostanában egy lehetséges LG-Toshiba együttműködésről, amit az is alátámaszt, hogy a vállalat új Z7 tévészériájába a koreai vállalat készülékeihez nagyon hasonló IPS panelek kerültek. Ezek támogatják a háromdimenziós tartalmak megjelenítését, amihez szintén az LG tévéiből megismert passzív-polarizációs 3D képalkotási technológiát használják. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Toshiba szakított az eddigi koncepcióval, hiszen a konszern eddig az aktív shutteres eljárást részesítette előnyben.

Toshiba 55Z7
Toshiba 55Z7

A Z7 család három tagból, egy 55, egy 47 és egy 42 hüvelykes darabból áll. A LED háttérvilágítású LCD modellek természetesen képesek a Full HD felbontás megjelenítésére, 120 hertzes képfrissítési rátával dolgoznak, ám, ha valaki nem elégedett a mozgás megjelenítésével, akkor az integrált interpolációs technológia segítségével elméletileg folyamatosabbá teheti azt.

Toshiba Z7
Toshiba Z7

A modellek megkapták saját fejlesztésű Regza Cevo Engine rendszert, ami többek között különféle képjavító, zajosodás csökkentő, felbontás felkonvertáló eljárást tartalmaz. Rendelkezik saját médialejátszóval, amely bizonyos keretek között biztosítja filmek és képek megjelenítését és zenék megszólaltatását. Csatlakoztatható hozzájuk külső merevlemez, amelyekre rögzíthetőek a digitális tévéadások, illetve visszatekerhetőek azok.

A DLNA és beépített Wi-Fi-vel rendelkező készülékek Smart rendszerét felturbózták a TimeOn nevű felhőalapú szolgáltatással. Ezen keresztül különféle szolgáltatások, sőt filmek, sorozatok és játékok is elérhetőek. Ennek ideje is volt már, mert a Toshiba ezen a téren eddig egy kicsit lemaradt a piacvezetők mögött. Dizájn téren is volt hova fejlődni, ezért ismét felkérték Jacob Jensen dán formatervezőt, hogy segítsen ebben. Többek között talán ennek is köszönhető a fémes keretekkel ellátott széria minimalista, letisztult formavilága, de ebben nagy szerepet játszanak az ultravékony kávák is. Bár a vállalat hivatalos információkkal nem szolgált a tévék árával kapcsolatban, de a hírek szerint az 55 hüvelykes modell 4500 dollárba kerül majd, a 47-es 3400-at kóstál majd, a legkisebbért pedig 2100 dollárt kérnek majd el.

Előzmények

Hirdetés