Hirdetés

Nyáron érkeznek a Toshiba UHD tévéi

A Toshiba januárban a CES-en már bemutatta idei UHD tv kínálatának prototípusait, és a Japánban megrendezésre kerülő Finetech Japan névre hallgató rendezvényen már a végleges változatokat is kiállították. Az eseményen az is kiderült, hogy a tervektől eltérően nyárig kell várni arra, hogy a készülékek a boltokba kerüljenek, viszont az árukról egyelőre semmi konkrétumot nem árultak el


[+]

A flotta három tagból áll majd, egy 84, egy 65 és egy 58 hüvelyk képátlójú televízióból. Ez utóbbi kettőbe VA LCD panel kerül, míg a nagyba IPS panelt építenek. A modellek megkapják a cég saját fejlesztésű REGZA Engine CEVO 4K névre hallgató képjavító technológiákat tartalmazó csomagját. Ez többek között tartalmaz egy felskálázást biztosító funkciót, amely a cég állítása szerint ezen a téren minden vetélytársnál jobb teljesítményt nyújt. Ha ez valóban így van, akkor az akár komolyan befolyásolhatja egy vásárlási döntés meghozatalát, hiszen jelenleg a legnagyobb problémát az jelenti, hogy nincsenek 3840 x 2160 felbontású filmek, azaz nem igazán lehet kihasználni az UHD által kínált lehetőségeket.

A tévék mindemellett természetesen biztosítják a háromdimenziós tartalmak megjelenítését, amihez a passzív polarizációs képalkotási eljárást használják, processzora pedig négymagos lesz, ami a hírek szerint igen jó hatást gyakorol az okostévé rendszer és benne elsősorban a böngésző sebességére.

Előzmények

Hirdetés