Hirdetés

Oldschool hordozható CD-s rádió Toshiba módra

A papíron sztereó megszólalást kínáló TY-C300 hat ceruzaelemmel is elzümmög.

Elmúltak már azok a hősi napok, amikor a hordozható rádiókról szóltak a hírek, de attól még mindig vannak olyan cégek, amelyek látnak fantáziát ezekben a hagyományos készülékekben. Ilyen a Toshiba is, amely 60 dolláros, azaz kb. 16 700 forintos áron dobja piacra új, ilyen jellegű eszközét.

Toshiba TY-C300
Toshiba TY-C300 [+]

A TY-C300 felépítésében is a régi iskola tanításait követi. Nem vacakoltak sokat a dizájnnal, nincs semmi divatos trükközés rajta, se villogók, se LED-ek, se extrém műanyag díszítések. Az AM/FM tuner mellett rendelkezik egy függőlegesen beépített optikai meghajtóval is, azaz CD-lemezek lejátszására is alkalmas. Viszont médialejátszó alkalmazás nincs benne, tehát USB-n keresztül nem lehet rádugni MP3 fájlokkal megszórt pendrive-ot, illetve külső merevlemezt.

A kicsi (280 x 63 x 149 mm), 1,2 kilogramm súlyú modellbe két darab 1,1 wattos hangszórót építettek. A hálózati áramforrás mellett üzemeltethető hat darab hagyományos AA ceruzaelemmel is, ilyenkor 4 órán keresztül lehet vele zenét hallgatni a CD-ről, vagy 16 órán keresztül rádiózni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés