Hirdetés

Toshiba Tecra A50: általános üzleti funkciók strapabíró köntösben

A Toshiba bejelentette a Tecra termékcsalád legújabb tagját, az A50-sorozatot. A megújult, elsősorban üzleti felhasználásra szánt Windows 8-at futtató laptop a 15,6 hüvelykes (39,6 cm) méretkategóriában indul, fedélzetén a legújabb Core i processzorokkal, igény szerint SSD-vel, HDD-vel és gyorsítótárral kiegészítve.


[+]

A Tecra A50 vezetékes (Gigabit Ethernet) és vezeték nélküli (IEEE 802.11b/g/n vagy a/b/g/n, Bluetooth 4.0) csatlakozási lehetőséggel, valamint a beépített dokkoló csatlakozóval van ellátva. A külön megvásárolható Toshiba Hi-Speed Port Replicator III hat USB portot tartalmaz (ebből négy USB 3.0 szabványú), így további külső tárolót, egeret, billentyűzetet és más perifériákat is csatlakoztathatunk. A dokkolón ezen felül megtalálható az Ethernet aljzat, valamint számos különböző szabványú videócsatlakozó, köztük a DisplayPort is.

A Tecra A50 megbízhatóságát a független német intézet, a TÜV Rheinland felgyorsított élettartam-tesztekkel (HALT) vizsgálta. Ezek alapján az A50 ellenáll akár 76 cm-es magasságból történő esésnek, a cseppálló billentyűzet pedig a notebookra véletlenül ráömlő folyadéktól védi az eszközt. Az új Tecrát ezenkívül beépített TPM modul, ujjlenyomat-olvasó és az öntitkosító funkcióval (SED) ellátott merevlemezes meghajtó védik, plusz elérhető az Anti-Theft funkció is. Vállalati környezetben elengedhetetlen az Intel Active Management (AMT) megléte, ami lehetővé teszi, hogy a vállalat informatikai szakemberei a laptop állapotát távolról is ellenőrizhessék, továbbá azon karbantartásokat, frissítéseket végezzenek. Természetesen ez utóbbi funkció is elérhető az újonnan bejelentett notebookon.


[+]

Az új Tecra A50 Európában 2013 harmadik negyedévétől kapható bruttó 239 990 forintos áron (ez még árfolyamtól függően változhat) 3 év garanciával, illetve a szeptember 30-ig vásárolt notebookokhoz 1 év No Problem Garancia dukál. Ezenkívül érkezik a Satellite Pro A50 notebookok is, melyek a Tecra A50-hez hasonló funkcionalitással rendelkeznek, de kevesebb extrát kapnak, azaz felszereltségük elsősorban az egyéni vállalkozók és kisebb cégek igényeire lesznek szabva.

Előzmények

Hirdetés