Hirdetés

A Toshiba Qosmio sorozat új gamer notebookkal és egy sokoldalú PC-vel bővül

A Toshiba bejelentette a Qosmio notebookjának legújabb, legerőteljesebb darabját, a Qosmio X70-et, mely elsősorban játékkedvelők számára készül, de a multimédiás igényeket is teljes mértékben ki tudja elégíteni, hiszen a nagy számítási teljesítmény mellett a DTS Studio Surrounddal megtámogatott, négy darab, összesen hat watt teljesítményű Harman Kardon hangszórók révén kiemelkedő hangminőséget ígér.

Toshiba Qosmio X70 notebook
Toshiba Qosmio X70 notebook [+]

A Windows 8-at futtató 17,3”-es Qosmio X70 a felső piaci szegmensre koncentrál, ennek megfelelően válogatták össze az alkotóelemeit: alacsony válaszidővel rendelkező Full HD kijelző, negyedik generációs Intel Core i processzorválaszték, 4-32 GB DDR3 RAM, dedikált NVIDIA GeForce GTX 770M GPU 3 GB-os GDDR5 fedélzeti memóriával, akár Blu-ray optikai meghajtó, vörös háttérvilágítással ellátott keret nélküli billentyűzet, valamint dupla merevlemezhely és mSATA SSD – de ez utóbbi gyorsítótáras kialakításban (HDD+8 GB SSD) is elérhető. Természetesen ezen felül az összeállítás részét képezi a WiDi és Miracast kompatibilis Wi-Fi kártya és a Gigabit Ethernet vezérlő is.


[+]

Mindez sötét vörös díszítéssel ellátott óezüst színű, szálcsiszolt alumínium burkolatba csomagolva érkezik, oldalán 4K-ra képes HDMI kimenettel, USB 2.0-s és 3.0-s portokkal valamint kártyaolvasó nyílással.

Az X70 notebook mellett a Toshiba a Qosmio PX30t-t is bemutatta, amely egyetlen stílusos eszközben ötvözi egy PC, egy tévé, egy játékeszköz és egy központi adattároló tudását. A csillogó fekete és gyöngyház fehér színekben készülő 23 hüvelykes (58,4 cm), Full HD felbontású egybegép tulajdonképpen egy otthoni szórakoztató központként is felfogható. A PC-s részleg tudását harmadik és negyedik generációs Core i processzorok és opcionálisan NVIDIA GeForce GT 740M VGA erősíti, de minden egyéb alapfunkciót megkapunk, amit egy PC-től elvárunk: HD webkamera, Gigabit Ethernet, Wi-Fi, USB csatlakozók. Természetesen a Windows 8-as operációs rendszer mellé tíz ujjal tapicskolható érintőkijelző dukál, mely Full HD felbontásra képes.

Toshiba Qosmio PX30t AIO
Toshiba Qosmio PX30t AIO [+]

Amennyiben hagyományos beviteli eszközre lenne szükség, azokat sem kell külön beszerezni, a Qosmio PX30t-hez gyárilag mellékelve kapjuk a prémium minőségű vezeték nélküli billentyűzetet és egy egeret. A kijelző tapogatása, az egér tologatása és a billentyűzeten való ügyeskedés mellett egy harmadik módszerrel is irányíthatjuk az eszközt, hála a Toshiba mozgásfelismerő funkciójának.

A Toshiba Qosmio X70 és a Qosmio PX30t egyaránt a harmadik negyedévében kerül az európai, így a hazai boltokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés