Az OLED tévével is zsákutcába navigálja magát a Toshiba

A semmilyen extrát nem kínáló modellek igen-igen drágák lesznek.

Tizenkét évvel ezelőtt a Toshiba a szórakoztatóelektronikai iparág egyik legfontosabb versenyzőjének számított, de azóta a vállalat élete gyakorlatilag egy folyamatos hullámvölgy, a HD DVD, és a SED projekt elbukott, épp úgy, mint a szemüveg nélküli 3D technológiájuk, és a Pro LED 700 háttérvilágítási eljárás sem váltotta meg a világot. A cég mostanra sajnos marginális szereplővé vált, többek között, mert a gazdasági nehézségek miatt arra kényszerültek, hogy eladják az amerikai és európai tévés részlegüket a gyárakkal együtt.

Toshiba OLED tv
Toshiba OLED tv [+]

A japán szekció még erőlködik, ám most már abszolút trendkövetők lettek, az első vonal mögött kullognak. Ráadásul a cég mostanában is produkál néhány érthetetlen húzást, ilyen például az OLED tévéjük, amivel az idei évben lépnek színre. Az 55 és 65 hüvelykes változatban elérhető modellekbe az LG által gyártott Ultra High Definition felbontású, HDR támogatású paneleket építették. A tervek szerint márciustól vásárolhatóak majd meg körülbelül 6000 (~ 1 730 000 forint) és 8000 (~ 2 300 000 forint) dollárnak megfelelő japán jenért. Ez pedig rettentően sok pénznek tűnik, pláne, hogy a készülékek mellé nem jár beépített, nagy teljesítményű hangrendszer, és hogy úgy általában semmilyen extrát nem kínálnak.

A készülékek hivatalosan csak Japánban lesznek elérhetőek, de Európában sem maradunk Toshiba OLED tévék nélkül. Az európai névhasználati jogokat megvásárló török Vestel ugyanis piacra lép idén saját Toshiba OLED televízióival, úgyhogy még várhatóan ez is okoz majd némi kavarodást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés