Hirdetés

A Toshiba tévés szekciója végre megrázta magát, komoly tévécsalád érkezik

A Toshiba nevét mostanában nagyon komoly botrányok tépázzák, amelyek nyilván kihatnak a vállalat mindennapi működésére is. Mindenesetre úgy tűnik, hogy nem állt meg az élet a konszern háza táján, hiszen a Lifestyle üzletág most bejelentette, hogy augusztus közepén egy új, felsőkategóriás készülékcsaláddal lép színre.

Toshiba J20X
Toshiba J20X [+]

Ennek már nagyon ideje volt, hiszen a Toshiba e téren egy kis lépéshátrányba került, de a J20X sorozat tudásában hozza a legnagyobb gyártók csúcskategóriás modelljeinek szintjét, legalábbis az előzetes információk szerint. A széria három méretben, 55, 49 és 43 hüvelykes változatban kerül majd a boltok polcaira, amelyek áráról a cég hivatalos információkkal nem szolgált, de a pletykák szerint 2500, 2300, illetve 1900 dollárt kérnek majd el értük.

Toshiba Pro LED 700
Toshiba Pro LED 700 [+]

Tehát egyértelműen a drágább készülékek közé tartoznak, de az árpolitikára valamelyest magyarázatot ad, hogy a család tagjai képesek az Ultra High Definition felbontás megjelenítésére, és támogatják a HDR (High Dynamic Range) tartalmak megjelenítését. Ez utóbbiban kulcsszerepet játszik a saját fejlesztésű Pro LED 700 típusú direct LED háttérvilágítási eljárás, amely a hagyományos megoldásokkal szemben 75 százalékkal nagyobb fényerő megteremtésére képes. A tévék megkapták a szintén saját 4K REGZA HDR Engine névre hallgató, képfeldolgozó, képjavító technológiákat tartalmazó csomagot, amely például a korábban megszokottnál nagyobb színtér megjelenítését szavatolja. Emellett fontos része egy egyedi felskálázó eljárás, amely állítólag rendkívül jó hatásfokkal képes feljavítani az alacsonyabb felbontású tartalmak képminőségét.

Toshiba J20X
Toshiba J20X (forrás: AV Watch) [+]

Nem hiányzik belőlük az új, továbbfejlesztett okostévé rendszer sem, amely egy kicsit az LG webOS-re emlékeztet. Érdekes, hogy a hátlapjukon kialakítottak egy speciális dokkolót, amelybe a szeptemberben a boltokba kerülő hordozható Toshiba merevlemezek pont belepasszolnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés