Hirdetés

Apró méretű, de szokatlanul nagy felbontású kijelzőpanelt fejlesztett a Toshiba

A Toshiba kifejlesztett egy olyan LCD panelt, mely 6,1 hüvelykes mérete mellett 2560x1600 pixeles felbontásra képes. Ezzel az új megoldás igazán kiérdemli a „Retina Quality“ jelzőt, hiszen egy hüvelykes területen belül 498 pixel megjelenítésére képes. A megjelenítő statikus kontrasztaránya 1000:1, míg a függőleges és vízszintes betekintési szögei 176 fokosak.

A vállalat fejlesztése nagyon jövőbemutató, de kérdés, hogy van-e rá igény. A panel fogyasztása sajnos a viszonyított méretkategóriát vizsgálva eléggé magas, ami természetesen az extrém mértékű pixelsűrűségből adódik. Ezenkívül nem lehet elmenni szó nélkül a 6,1 hüvelykes méret mellett sem. Tabletekbe túl kicsi, míg okostelefonokba túl nagy. Az egyetlen értékelhető területnek az e-könyv-olvasók piaca tűnik, ahova kiváló lehet az LTPS (low-temperature poly-silicon) TFT megjelenítő minősége, de az üzemidő szempontjából ennek ára lesz.


[+]

A Toshiba a terméket a héten megrendezendő FPD International 2011 rendezvényen mutatja be. Arról kétségeink vannak, hogy rövid időn belül láthatjuk majd az újdonságot bármely kereskedelmi forgalomba szánt terméken, de sejthető, hogy a megjelenítés minősége elképesztően jó lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés