Hirdetés

Tönkreteheti a Windowst az AMD Radeon illesztőprogramok frissítése

Bár ez csak több feltétel együttes teljesülése esetén következik be, érdemes tisztában lenni azzal, hogy miként kerülhetjük el a problémát.

A PCWorldnél még februárban futottak bele egy olyan esetbe, hogy az AMD illesztőprogram frissítése után gyakorlatilag meghalt a Windows, és a rendszer által felkínált helyreállító eszközökkel sem lehetett megoldani a problémát. Mindez persze az AMD érdeklődését is felkeltette, akiknek sikerült is reprodukálni a folyamatot – ez nem volt egyszerű, ugyanis viszonylag sok feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy a baleset bekövetkezzen. Ennek ellenére nem árt tisztában lenni azzal, hogy melyek ezek a feltételek, mert így elkerülhetjük, hogy újratelepítéssel vagy hosszas javítgatással kelljen tölteni a drága időnket.


[+]

A lényeg tehát az, hogy ha a Radeon VGA driverének frissítésére készülünk, akkor előtte érdemes telepíteni az összes elérhető Windows Update csomagot, majd a frissítésnél nem kiválasztani a Gyári visszaállítás (Factory Reset) lehetőséget, a gondot ugyanis az okozza, ha a konfiguráció visszaállítása közben telepíti a Windows valamelyik említett pakkot.


[+]

Ha mégis megtörtént a baj, akkor nem érdemes a Windows által felkínált Indítási javítás opciót választani, az a PCWorld tapasztalata szerint csak ront a helyzeten, inkább egy korábbi rendszervisszaállítási pontból kell az OS-t helyreállítani.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés