Hirdetés

Magyarországra is megérkezett a TomTom 4K akciókamerája

A TomTom magyarországi képviselete bejelentette, hogy hazánkban is elérhetővé teszi hivatalosan a Bandit fantázianevű akciókameráját. A henger alakú készülék néhány webáruházban egyébként már most is megvásárolható, felszereltségtől függően, 120 000-145 000 forintos áron.

TomTom Bandit
TomTom Bandit [+]

Ez gyakorlatilag a csúcskategóriás modellek árszintje, ami nem is véletlen, hiszen például lehetővé teszi 4K felvételek elkészítését, igaz ilyenkor be kell érni másodpercenként 15 képkockával. Emellett kiválasztható a 2,7K (2704x1524, 30 fps), és a 60p (1920x1080, 60 fps) mód is, illetve természetesen állóképek is lőhetőek a segítségével, valamint a TimeLapse funkció sem hiányzik. Bár rendelkezik egy kisméretű LCD kijelzővel, ez azonban a már elkészült anyagok megtekintését nem teszi lehetővé, és arra sem alkalmas, hogy a felhasználó nyomon kövesse, hogy a kamera mit "lát". Tehát mindössze a beállítások módosítására, egyes szolgáltatások ki-bekapcsolására használható. Akkumulátora 3 órányi folyamatos működésre elegendő energia eltárolására képes, ami ebben a termékcsaládban kiemelkedőnek számít, adattárolásra szolgáló belső memóriával viszont ez a készülék sem bír.

TomTom Bandit
TomTom Bandit [+]

Rendelkezik beépített Wi-Fivel, ezáltal vezérelhető egy letölthető alkalmazás révén mobil eszközről is. Sőt ez a program még egy különleges, az akciókamerák világában szokatlan funkciót is kínál. A már elkészült videók szerkesztésével ugyanis a TomTom állítása szerint nem kell bajlódni: elég csak megrázni a telefont, vagy tabletet, és a szoftver a kamerába szerelt szenzorok által mért sebesség, gyorsulás, magasságváltozás és kanyarodás függvényében automatikusan vág össze egy izgalmas anyagot. Nem tudjuk egyelőre, hogy a valóságban ez mennyire működik jól, mindenesetre a tesztelésre már ígéretet kaptunk, úgy hogy ha minden jól megy, ki tudjuk majd próbálni.

Hirdetés