Hirdetés

Több tízezer AMD videokártya hagyhatta el hibásan a gyárat

A minőségellenőrző rendszer szoftveres hibája miatt jelentős mennyiségű teljesen működésképtelen, vagy hibásan működő Radeon HD 2400 és 2600 videokártya került ki a gyártásból az új középkategóriás vezérlők tömegtermelésének beindítása óta – írja gyártói forrásokra hivatkozva a DigiTimes híroldal. A lap beszámolójából kiderül, hogy az érintett típusok némelyikébe a gyártás során hibásan sütötték be a működési paramétereket tartalmazó BIOS-t – egy ilyen kártyának normál körülmények közt fent kéne akadnia az ellenőrző rostán, ez azonban jelen esetben nem történt meg.


Radeon HD 2600

Mivel az AMD a legtöbb partnere számára szerződéses gyártója révén maga szállítja a vezérlőket, ezért a hibás videokártyák gyakorlatilag bármelyik márka választékában feltűnhettek – hívják fel a figyelmet a források. Egy ismert élvonalbeli gyártó a nemrég felfedezett és azóta már javított hiba miatt állítólag egymaga már több tízezer vezérlőt visszarendelt. Ezek a kártyák csak a gyárban javíthatók, majd az ismételt ellenőrzést követően – amennyiben megfelelnek a minőségvizsgálaton – újra forgalomba kerülhetnek.

A DigiTimes forrásai szerint a gyárból hibásan kikerült vezérlők nagy része még nem esett át ezen a javítási procedúrán, ennek ellenére vélhetően csak kevés kerülhetett belőlük a végfelhasználókhoz. Az AMD-nél közben elismerték, hogy valóban akadtak olyan hibás videovezérlők, melyek átcsúsztak az ellnőrzésen, a problémát azonban a felfedezése után azonnal korrigálták. A vállalatnál nem nyilatkoztak arról, hogy az incidens pontosan mekkora szállítmányt érinthetett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés