Hirdetés

Több HBM2 memóriát gyárt mostantól a Samsung

A bejelentés elsődlegesen a 8 GB-os csomagra vonatkozik, ebből ugyanis a jövőben többre van szükség.

A Samsung bejelentette, hogy a jövőben több HBM2 memóriát fognak gyártani. A vállalat a 4 GB-os csomagot egy ideje már komolyabbnak mondható mennyiségben gyártja, így erre vonatkozóan az ellátással már nincs gond, de egyre növekszik az igény a 8 GB-os csomagra. Utóbbit a kisebbik verzióhoz képest relatíve kis mennyiségben gyártják, elsődlegesen azért, mert máig nem volt rá túl nagy igény, de az új tervek szerint a következő év első felében a legyártott mennyiség több mint felét a 8 GB-os HBM2 memória teszi majd ki.

Jó esély van rá, hogy a döntés hátterében az AMD igényei húzódnak, ugyanis az iparági pletykák szerint a vállalat a Samsunggal képzeli el a jövőt a HBM szabványú memóriák szempontjából. Ennek a fő oka az lehet, hogy a GPU-kat gyártó GlobalFoundries és a Samsung is a Common Platform része, vagyis lényeges technológiai átfedés van a két gyártó között, ami megkönnyíti az új generációs, interposert elhagyó tokozási technológiák későbbi implementálását.

A Samsung 8 GB-os HBM2 csomagjának tokozása egyébként hozzávetőleg 40000 TSV bekötést alkalmaz, lapkánként nagyjából 5000-et, így rendkívül bonyolult rendszernek tekinthető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés