Hirdetés

Több gigabájtos memóriák szerverekbe

Az asztali gépek esetében a legtöbb program manapság bőven megelégszik 4 GB memóriával, ám a szerverek esetében ez a kapacitás nagyon kevés szokott lenni. A Super Talent és az Elpida természetesen látja az igényt, így új memóriákkal is előálltak a vállalatok, melyek komoly kapacitást kínálnak az asztali szinthez képest.

A Super Talent DDR3-as RDIMM memóriája elsősorban az Intel Westmere kódnevű processzoraihoz készült, így a 8 GB-os modul 1,35 V-os feszültségen üzemel 1333 MHz-es órajel és CL 9-es időzítés mellett. Az alacsony fogyasztású termék támogatja az ECC-t is. A szállítást már megkezdte a vállalat, így a következő hetekben már megvásárolható lesz az új modul, az árazásról viszont még nincs információ.

Az Elpida egy még nagyobb kapacitású, egészen pontosan 32 GB-os LRDIMM memóriát mutatott be. A modul 72 darab 40 nm-es gyártástechnológián készülő 4 gigabites lapkát használ fel, melyek a DDR3-as szabványra épülnek, és maximum 1600 MHz-es órajelen üzemelhetnek. A feszültség 1,35 és 1,5 V között lehet, függően a beállított időzítési paraméterektől.

Elpida 32 GB-os LRDIMM
Elpida 32 GB-os LRDIMM

Az Elpida szervermemóriájából egyelőre csak a minták érhetők el, de a tömeggyártás a következő év elején megkezdődik, így a végleges termékek szállítása az első negyedévben esedékes. A modul áráról nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés