Hirdetés

Titkosított hálózat a rendőrségnek

Az EADS Defence and Security Networks (EDSN) értesült azokról a hírekről, amelyek a magyar kormánynak a készenléti erők, illetve a kormányzati szervek országos kommunikációs hálózata kiépítésének megkezdésére vonatkozó döntéséről szólnak. Egy ilyen rádió-kommunikációs hálózat telepítése meg kell, hogy feleljen a schengeni előírásoknak, és garantálnia kell a közbiztonság európai színvonalát.

Az EDSN pontosan ezen elvek iránti elkötelezettséggel járt el, amikor titkosított pilothálózatot telepített Budapesten, amelyet másfél éve sikeresen használ a XIV. kerületi Rendőrkapitányság. A Siemens és az EDSN szakemberei által épített hálózat már Budapest teljes területén biztosít lefedettséget. A Belügyminisztérium védnöksége alatt folyó, végponttól-végpontig kódolt rádió-kommunikációs rendszer kísérlet nyilvánosan bizonyította megbízhatóságát, interoperabilitását, valamint hang- és adatátviteli képességeit. Az EDSN a pilot rendszert "testre szabta" a budapesti rendőrség igényei szerint. Hasonlóképpen járt el mind az 54, általa és partnerei által telepített hálózat esetén, Európa és a világ 27 országában, közöttük azokban, ahol országos hálózat működik, például Mexikóban, Franciaországban, Spanyolországban, a Cseh Köztársaságban, valamint Szlovákiában.

Az EDSN-nek nincs kétsége afelől, hogy Magyarország követni fogja az Európai Unió Rendőrségi Együttműködési Tanácsa (az egykori Schengeni Csoport) szabályait, illetve az Európai Bizottságnak a köz- és nemzetbiztonságot alapvetően érintő közbeszerzések eldöntésével kapcsolatban kialakult gyakorlatát.

Éppen ezért az EDSN arra készül, hogy részt vesz a tenderen, amelyet minden bizonnyal hamarosan kiírnak a legjobb technológia és rendszer szállítás kiválasztása céljából Az EDSN és a Siemens folytatja a budapesti pilot hálózat felügyeletét és finanszírozását, valamint mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa a magyar hatóságok közbiztonsági-, valamint kódolt távközlési lehetőségeinek kibővítését.

Azóta történt

Hirdetés