Hirdetés

Titkos adatok a Fujitsu merevlemezein is

Bejelentette új, hardveres titkosítási algoritmussal dolgozó, nagy kapacitású notebook-merevlemezcsaládját a Fujitsu. Az akár 320 gigabájtnyi tárhelyet kínáló HDD elektronikájába integrált 256 bites Advanced Encryption Standard (AES) titkosítórendszer napjaink egyik legbiztosabb, platformfüggetlen védelmét nyújtja, ráadásul amellett, hogy biztonságosabb (a titkosítókulcs nem olvasható ki a memóriából), ebben az implementációban lényegesen gyorsabb is az elterjedt szoftveres megoldásoknál.

A Fujitsu új, MHZ2 CJ típuscsaládba tartozó merevlemezei öt változatban kerülnek forgalomba: az egységek kapacitása 80, 120, 160, 250 vagy 320 gigabájt lehet. A merevlemezek 7200 fordulat/perces motort kapnak, 16 megabájtnyi puffermemóriával rendelkeznek és kizárólag Serial ATA II csatolófelületű változat készül belőlük. A gyártó által mért adatok szerint az adattárolók írási és olvasási műveletek közben 2,3, üresjáratban 1,8, készenléti állapotban pedig mindössze 0,13 wattot fogyasztanak, üzemi zajszintjük maximum 25 dB.

A nagyvállalati és kormányzati igényekre válaszul a japán gyártó előtt több konkurens, így például a Hitachi és a Seagate is megjelentetett kínálatában hardveres titkosítással ellátott merevlemezt, egyes üzleti noteszgépekben pedig alapfelszereltség a tárolóvezérlővel és a számítógép BIOS-ával összehangoltan működő hardveres kódolóchip.

A Fujitsu új merevlemezei a jövő hónap végén kerülnek forgalomba Európában, az adattárolók fogyasztói ára egyelőre nem nyilvános.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés