Hirdetés

Titan-gyilkos 1080 Ti a Palittól

A Palit, illetve a hozzá tartozó Galax és KFA2 márkanevek alatt piacra kerülő GeForce GTX 1080 Ti HOF Limited Edition nevű grafikus kártya nem egyszerűen az egyik legkomolyabb gyári tuninggal rendelkező GeForce 1080 Ti-re épülő adapternek ígérkezik, de a legkülönlegesebbnek is: az óriási hűtés felső élére egy háttérvilágítással ellátott LCD kijelző is került, amelyen a GPU és a memória fontosabb működési paraméterei és más információk lesznek majd leolvashatók.


[+]

Az ezzel a Colorful iGame GTX1080Ti Vulcan X OC nyomdokaiba lépő eszköz, ahogy már említettük, a gyári tuningról szól, amely 1645 MHz-es alap és 1759 MHz-es boost sebességet jelent (a memóriához itt sem nyúltak). Ezzel a kártya elméleti teljesítménye meghaladja a Titan Xp-jét is (12,6 TFLOPs 12,1 TFLOPs-szal szemben). Bár valós körülmények között a Titan Xp esetében rendelkezésre álló, jelentősen nagyobb memória-sávszélesség biztos, hogy befolyásolja az eredményt, akkor is szép eredmény ez egy GTX 1080 Ti esetében. Mindebben egy vaskos, háromventilátoros hűtés segíti, amelyben öt hővezető cső igyekszik minél jobban elosztani a hőt a bordák között, az energiaellátáshoz pedig három darab nyolc tűs csatlakozóra van szükség. A kártyára egyébként három DisplayPort 1.4, egy HDMI 2.0b és egy DVI-D csatlakozó került.


[+]

Sajnos el kell keserítenünk azokat, akik úgy gondolták, hogy ezzel elkészült a szegény ember Titan Xp-je: a HOF Limited Edition ajánlott ára ugyanis 1200 dollár körül van, ami semmivel sem marad el a Titan Xp-től, az egyetlen különbség, hogy nem kizárólag az NVIDIA honlapjáról rendelhető.

Előzmények

Hirdetés