Hirdetés

Tisztázta az AMD a nemrég megjelent Ryzenek különbségeit

Két Ryzen Z1 modell feltűnően hasonlít két új ultramobil Ryzenre, de azért van eltérés.

Az AMD nemrég leplezte le a kézikonzolokba szánt Ryzeneket, amelyeket követett a legújabb ultramobil Ryzen sorozat. A Tom's Hardware felfigyelt rá, hogy a Ryzen Z1 Extreme és a Ryzen Z1 feltűnően hasonlít a Ryzen 7 7840U és a Ryzen 5 7540U modellre, így megkérdezték az AMD-t, hogy lényegében milyen különbségek is vannak a fejlesztések között.

A vörösök szóvivője elmondta, hogy a Ryzen Z1 sorozatot célzottan a kézikonzolokhoz tervezték, és ehhez teljesen új teljesítménytartományokat kellett validálniuk, továbbá a feszültséggörbéket is kifejezetten erre a felhasználási területre optimalizálták. Ezen túlmenően a Ryzen AI nevű részegység a Ryzen Z1 modellekben letiltásra kerül.

A specifikációk tekintetében látható, hogy a Ryzen Z1 modellek 9 wattos fogyasztási kerettel is üzemképesek, miközben a Ryzen 7040U sorozat esetében az alsó határ 15 watt. Bár ez nem hangzik jelentősnek, elég nagy különbségről van szó ahhoz, hogy az AMD külön termékskálát hozzon létre, ezzel igazodva a szegmens igényeihez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés