Hirdetés

Tinker Board: az ASUS válasza a RasPi 3-ra

Megtetszett a Raspberry Pi és a hozzá hasonló eszközök népszerűsége az ASUS-nak, és Tinker Board néven saját versenytársat dobott piacra.

Az ASUS Tinker Board természetesen nem egyszerűen a RasPi 3 másolata, hanem magasabb áron nagyobb teljesítményt kínál: a méretében egyező lapra négymagos Rockchip RK3288 SoC, 2 GB RAM, gigabites Ethernet került, így a cég állítása szerint a Raspberry Pi 3-hoz képes kétszer nagyobb teljesítményt nyújt.

ASUS Tinker Board: Raspberry Pi 3 szteroidon
ASUS Tinker Board: Raspberry Pi 3 szteroidon [+]

A további hardverelemeket illetően n-es Wi-Fi-t, Bluetooth 4.0 EDR-t, HDMI kimenetet, microSD foglalatot és 4 darab USB 2.0 portot is kapunk, illetve egy 40 tűs csatlakozót is, ami további interfészek kivezetését teszi lehetővé. Az extra hardver persze extra költséget is jelent, így a RasPi 3 34 fontos árához képest a Tinker Board 55 fontba kerül, maximális fogyasztása pedig 3,7 Watt helyett 5 Watt. Operációs rendszerként az ASUS egy saját Debian alapú Linuxot kínál, de terveznek Ubuntura és OpenSUSE-re alapuló OS-t is, és külön kiemelik a Kodi-t is, amely a 4K videó és 192 kHz/24 bites hang támogatása miatt lehet érdekes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés