Hirdetés

Thermo-Balanced Writing - mire jó?

A Philips mindig is élenjárt az CD-írás területén, annak ellenére, hogy CD-írói talán sosem tartoztak a legjobbak közé. Ha valami robosztus, akkor az általában már nem feltétlen Philips, sokkal inkább Plextor vagy Teac.

Mindenesetre a Philips nem bírta a tétlenséget, ezért TBW (Thermo-Balanced Writing) néven újabb szabadalommal rukkolt elő, amely eljárást, legújabb eszközei már tartalmazzák is, azaz a decemberben elkészült 8x-os, és 12x-es újraírók már bírnak ezzel a fícsörrel, melynek segítségével a lézersugár dinamikusan tartható kordában, így javítva az adatintegritást. (Bár ha okvetlen választanunk kellene, mi valószínűleg a Plextor által is preferált buffer-underrun biztos meghajtók mellett tennénk le a voksunk..)

Az új meghajtók egyébként kétfajta üzemmódra képesek. Az egyik esetben, egy belső médium listát böngészve lövik be az adott adathordozónak leginkább megfelelő írási karakterisztikát, míg a másik esetben saját maguk döntik el, melyik metódus a legcélszerűbb, szintén az adott lemez paramétereinek letapogatása után..

Hirdetés