Hirdetés

Thermaltake vízhűtések forró komponensekhez

Augusztus elején három vízhűtési megoldást mutattunk be a Thermaltake újdonságai közül, amelyeket később még kettő követett: a processzorok hűvösen tartására szakosodott Silent Water (CL-W0065) rendszer, illetve a videokártyákhoz használható Tide Water (CL-W0052).

A Silent Water hagyományos felépítésű kompakt vízhűtőrendszer; az Intel és az AMD processzoraira egyaránt felszerelhető rézblokkból, egy 72 liter/óra teljesítményű szivattyúból, egy réztartályból és egy radiátorból áll. A hőcserélő mérete 161 x 120 x 35 mm, alumínium lamellákat tartalmaz, és egy 120 mm-es ventilátor hűti, amely 1300-2400 rpm fordulatszámmal üzemel 17-21 dBA zaj kibocsátása mellett. A kívánt fordulat kézileg is szabályozható.

Kevésbé szokványos termék a Tide Water VGA-hűtő. Az NVIDIA és ATI grafikus processzorokra is illeszkedő hűtőblokktól a víz egy kártyaszerű – és valóban a bővítőhelyek fölé szerelendő – radiátorhoz továbbítja a hőt. Az egység magában foglal egy 72 liter/órás pumpát és egy ventilátort is, amely a tiszta réz bordákon át egyenesen a szabadba juttatja a felmelegedett levegőt. A légkeverő fordulatszáma 1700 és 3000 rpm között szabályozható, ezekhez az értékekhez a gyártói specifikáció 17-19 dBA zajszinteket rendel – a felső érték kissé nehezen hihető. A Thermaltake szerint maximum 120 wattot disszipáló GPU-k hűthetők a rendszerrel.

A [H]ard|OCP értesülése szerint a kártyagyártók közül a PowerColor máris lecsapott a termékre, és Radeon X800 GT grafikus gyorsítóját megjelenteti vízhűtéssel kiegészített változatban is – mintegy 20 fokkal alacsonyabb üzemi hőmérséklet ígéretével vonzóbbá téve a várhatóan nem filléres csomagot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés