Hirdetés

Extrém alacsony profilú CPU-hűtővel jelentkezett a Thermaltake

Az Engine 17-ből a 17-es szám az újdonság magasságára utal, ráadásul minden porcikája fémből van.

A Thermaltake bejelentette legújabb alacsony profilú CPU-hűtőjét, ami Engine 17 nevet viseli, és a lenti képekből talán ismerősnek tűnhet. Utóbbi nem véletlen, ugyanis a vállalat másfél éve már bemutatta az Engine 27-et, és az új verzió ennek a továbbfejlesztése.


[+]

A koncepció nem változik, az alapot most is a CoolChip Kinetic Cooling technológiája adja, így a rendszer minden porcikája fémből van. Ez összességében hatékonyabb hőelvezetést tesz lehetővé, azért is lehet ennyire alacsony a fejlesztés.

A lényegi újdonság, hogy az Engine 17 magassága a 10 mm-rel kisebb, vagyis összességében 17 x 91,5 x 91,5 mm-es kiterjedésű és 205 gramm tömegű megoldásról beszélünk, ami az elődhöz hasonlóan Intel LGA1156, LGA1155, LGA1150 és LGA1151 foglalatú processzorokhoz használható, de ezek fogyasztása nem lehet nagyobb 35 wattnál. A kisebb dizájn tehát áldozatokkal is jár, emiatt marad az Engine 27 a piacon, ami kétszer nagyobb hőmennyiséget is elvezet.

A friss modell percenként 1500 és 2500 fordulat között üzemelő, 60 mm-es átmérőjű, PWM-es fémventilátort használ, amely 11-23 dB(A)-es zajszint produkál.

A Thermaltake Engine 17 szállítása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs információ. A fejlesztés elsődlegesen azok számára lehet hasznos, akik még az Engine 27-nál is alacsonyabb profilú megoldást szeretnének.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés