Hirdetés

Tévé alá a hangfallal!

Hiába adott a falra szerelés lehetősége, a legtöbben azért az LCD-, plazma- és OLED-tévéket a gyári talpon és egy tévés szekrény tetején használják, ez pedig sokszor megnehezíti például a center csatornáért felelős hangsugárzó vagy a soundbar elhelyezését.

A Sonos új, sound plate kategóriába sorolandó Soundbase nevű hangfalát viszont direkt úgy tervezték, hogy a tévé talpa alá kerülhessen: egyrészt megerősített doboza elbírja a 33 kg-os tömeget is, másrészt kevesebb, mint 6 cm magas, így nem emeli meg túlzottan a kijelzőt sem. A készülékben tíz darab digitális erősítő található, amelyek összesen hat középsugárzót, három magassugárzót és egy mélynyomót hajtanak meg. Az utóbbi lefelé, illetve egy S alakban meghajlított reflexcsőbe dolgozik, a hangszín pontos beszabályozásáért pedig a cég Trueplay rendszere felel. Ez tulajdonképpen egy beállítómikrofont szimulál az iPhone/iPad mikrofonjának és a mobil eszközön futó alkalmazásnak a segítségével.

A Soundbase forgalmazása április 4-én kezdődik meg, az ajánlott ár 700 dollár lesz. A tévével, illetve külső jelforrással való összekapcsolásra optikai csatlakozó szolgál, a teljes 5.1-es hanghoz pedig további két Sonos hangfal kell még, amelyekkel vezeték nélküli kapcsolattal kommunikál a rendszer.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sonos

Hirdetés