Hirdetés

Tesztelhető a mobilhálózatokon a Google Stadia

A működéshez 4G-s vagy 5G-s adatkapcsolat szükséges, de egyelőre a funkció kísérleti jellegű.

A Google még az előző év márciusában mutatta be a Stadia nevű felhős játékszolgáltatását, amely stabilan egyelőre csak vezetékes internetkapcsolattal képes üzemelni, de ez mondhatni megszokott az ilyen jellegű rendszereknél, így különösebb problémát nem okoz. Ugyanakkor a fő cél a teljes mobilitás, vagyis hosszabb távon a vezeték nélküli internetszolgáltatások kihasználása is hasznos lenne. Már csak azért is, mert így tényleg lényeges eleme lehetne a Stadia az ultramobil eszközöknek, azokat nem kellene egy helyi Wi-Fi kapcsolat mögött használni a működéshez.

A keresőórás éppen ezért elkezdte tesztelni a rendszert a 4G-s és 5G-s hálózatokkal. Ez a funkció egyelőre kísérleti jellegű, tehát csak akkor alkalmazható, ha a regisztrált felhasználó (függetlenül attól, hogy előfizető-e vagy sem) az Android Stadia applikációban kéri a "Use Mobile Data" opciót, amely az "Experiments" menü mögött található meg. Ehhez természetesen szükség lesz egy 4G-t vagy 5G-t támogató mobil eszközre, természetesen a kapcsolódó mobilinternet csomaggal. Ha bárki a kipróbálás mellett döntött, de nem szeretné az adathasználat költségeit tovább vállalni, akkor a funkciót bármikor ki lehet kapcsolni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a 4G-s és 5G-s hálózatokon keresztüli működés mikor lesz véglegesítve. A tesztidőszak hónapokat vehet igénybe, viszont a Google végre elindult a valós mobilitás felé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés