Hirdetés

Komolyabb videojátékokkal is szolgálna a 2021-es Tesla Model S

A vállalat 10 TFLOPS-os GPU-t épít az új autójába, ezzel szórakoztatóközponttá varázsolva annak belső terét.

A Tesla még 2012-ben leplezte le a Model S jelzésű elektromos autóját, amely idén kap egy frissített kiadást, és érdekes módon ez olyan elemeket is rejt, amelyek az utasok szórakoztatását is szavatolják. A vállalat konkrétan beépített egy 10 TFLOPS-os számítási teljesítményű grafikus vezérlőt, amin videojátékokat is lehet futtatni, de alapvetően a szórakozásra van kialakítva az utastér, köszönhetően a 22 darab hangszórónak, amelyek összteljesítménye 960 watt.


(forrás: Patrick Schur Twitter) [+]

Bár a vállalat nem jelentette be, hogy konkrétan milyen GPU-t használnak a számításigényes játékok futtatására, Patrick Schur a Twitteren közzétette a Telsa rendszerének blokkdiagramját, amelyben az AMD által fejlesztett Navi 23 kódnevű lapka szerepel. Ehhez 128 bites buszon keresztül kapcsolódik a 8 GB-nyi GDDR6 szabványú VRAM, amely effektív 14 GHz-es órajelen ketyeg. A Tesla szerint ezzel a teljesítménnyel egy szinten vannak az új konzolokkal, ami azért közel sem fedi a valóságot, inkább szépíti azt, de az kétségtelen tény, hogy autóba még megközelítőleg sem építettek ilyen erős GPU-t.

Sajnos arról nincs adat, hogy a Tesla milyen konfigurációban működteti a Navi 23-at, így lényegében a számítási teljesítményén túl semmit sem lehet még tudni róla. A rendszer ugyanakkor támogat vezeték nélküli gamepadeket, nyilván ezeken keresztül mehet majd a móka.

Arról sincs információ, hogy a Tesla Arcade nevű rendszerben a GPU-t ellátó host processzor mire képes, illetve a rendszermemória mennyisége is kérdéses még. Emellett azt sem tudni, hogy a játékok milyen formában lesznek majd elérhetők. A promóciós képeken a The Witcher 3: Wild Hunt szerepel, ezzel valószínűleg lehet majd szórakozni, de Elon Musk, a vállalat vezetője már megerősítette a Twitteren, hogy a Cyberpunk 2077 is fut rajta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés