Hirdetés

Combos fejhallgatók PC-hez és konzolhoz

Fejhallgatók áradata érkezett a piacra a napokban, amik között ezúttal találunk PC-seknek és konzolosoknak szánt termékeket is. Úgy tűnik, a Sony szerint az 5.1-es hangrendszer már a múlté, legalábbis a DR-GA500 típusú fejhallgatójába kevésnek találta a hat darab csatornát, így megtoldotta további kettővel a biztonság kedvéért. Így született meg a Dolby Pro Logic IIx dekóderes, Sony Virtual Phones technológiával (VPT) is ellátott 7.1-es virtuális hangzású kiegészítő. A különleges térhangzást biztosító készülék jelfeldolgozója egy különálló kisméretű dobozban kapott helyet. Elsősorban az FPS játékosoknak ajánlják a GA500-at, ami szerintük segíti az ellenség könnyebb észrevételét a hangok segítségével. A megfelelő hangminőségről a 40 mm-es hangszórók gondoskodnak. A DR-GA500 és az egyszerűbb felépítésű és kevesebb funkcióval rendelkező DR-GA200 október 15-étől lesz kapható. A termékek ára egyelőre ismeretlen, viszont jár hozzájuk az új Medal of Honor játék is.

Sony DR-GA500 [+]
Sony DR-GA500 [+]

A Plantronics is a játékos réteget vette célba a GameCom 777-esével, ami ugyancsak nem szűkölködik a csatornákban. Ez a versenyző is egy virtuálisan 7.1-es Dolby ProLogic IIx hangrendszerű készülék. A kényelmes kialakítású, párnázott felhallgató könnyű, így hosszú használat esetén sem fárasztó vagy fájdalmas. Kihajtható mikrofonja teljesen eltüntethető a fejpántjában, kábelén pedig hangerőszabálytó, mikrofon és némítógomb is helyet kapott. Az újdonság 110 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor.

Plantronics GameCom 777 [+]
Plantronics GameCom 777 [+]

A Sharkoon két friss terméke normál fejhallgatónak tűnik. A gyártó az újdonságokat kifejezetten konzolosok számára ajánlja, hiszen az X-Tatic SX és SP az Xbox 360 és PlayStation 3 készülékekhez lett tervezve. Az SX modell fehér fejpánttal rendelkezik, apró zöld színezésű díszítése pedig az Xbox színvilágába illik. Mikrofonja a fejhallgató integrált vezérlőjébe csatlakozik, ami közvetlenül a gamepadhoz kapcsolható. Az USB-s tápellátású készülékkel természetesen használható az Xbox Live VoIP kommunikációs szolgáltatása is.

Sharkoon X-Tatic SP [+]
Sharkoon X-Tatic SP [+]

A fekete dizájnú X-Tatic SP már a kék díszítését tekintve is egyből a PlayStation 3-at juttathatja eszünkbe. A kábelén található vezérlőre tett kapcsolóval válthatunk a csatlakoztatott konzolok a PC között, tehát az új jövevény sok masinával kompatibilis. A Sony konzoljára USB-n csatlakoztatható, ahonnan egyúttal az áramot is veszi. Mindkét Sharkoonban 40 mm-es zajkeltők rejtőznek, 370 cm-es vezetékük pedig bőven elégnek tűnik. Az SX modell 40 eurós, az SP pedig 55 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba valamikor szeptember közepén.

Sharkoon X-Tatic SX [+]
Sharkoon X-Tatic SX [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés