Hirdetés

Tenyérnyi netbookok színes köntösben

Pletykák eddig is érkeztek a Sony tenyérnyi netbookjáról, a Vaio P szériás kis gépek legújabb tagjáról, ám most végre a gyártótól is megerősítést nyert az információ, miszerint már készül és kapható is lesz a következő hónaptól a parányi szerkezet. Az Fujitsu LifeBook UH900-hoz hasonló kialakítású Vaio P mindössze 632 grammot nyom. A terméken egy 8 hüvelyk képátlójú képernyő kapott helyet, amely meglepően nagy, 1600x768 pixeles natív felbontással rendelkezik. Az 1,86 GHz-es órajelen üzemel, egymagos Atom Z540-es processzor gondoskodik majd a számításokról, emellett pedig 2 GB kapacitású rendszermemóriát és egy 64 GB-os flash alapú háttértárat is találunk a gépezetben. A grafikus megjelenítésért az integrált GMA 500-as vezérlő felel.

Az új Sony Vaio P [+]
Az új Sony Vaio P [+]

A tervezők számos extrát sűrítettek a kis gépbe, úgymint az elektronikus iránytű és GPS, valamint a gyorsulásmérő, ám további szolgáltatásként van Motion Eye webkamera, 3G-s modem, 2.1-es Bluetooth adapter és 802.11b/g/n-es Wi-Fi modul is. Az akkumulátora nagyjából öt órás használatot tesz lehetővé.

Az új Sony Vaio P [+]
Az új Sony Vaio P [+]

A Vaio külsejét tekintve nem lehet ok a panaszra. A lekerekített formák és a fekete oldalak kombinálása a vidám, élénk színekkel nagyon fiatalos külsőt kölcsönöznek a netbooknak. Az ultrahordozható kategóriás Vaio P tehát júniusban érkezik. A fekete, fehér, narancs, zöld vagy rózsaszín borítással rendelkező termékre Windows 7 Home Premium operációs rendszer kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés