Hirdetés

A Telylabs dolgozik az otthoni telekonferenciák terjesztésén

A vállalati körökben a telekonferenciák egyre nagyobb szerepet kapnak. Erre több szoftver is létezik, amelyek kielégítik az igényeket, de otthoni körülmények között ez a szegmens még csak most kezd virágzani. A Microsoft nem is tagadja, hogy a Skype fejlesztését ebbe az irányba viszi. Pár alternatíva létezik is erre a piacra, de ezek nem kimondottan általános megoldások, vagyis néhány okostévét támogatnak, illetve még drágák is.

Sajnos a Telylabs megoldása az árazásban nem jelent előnyt, sőt a 250 dolláros árazással elég drága terméknek minősül, de technikailag előrelépést jelent, hiszen bármilyen tévére ráköthető, amely rendelkezik HDMI interfésszel. Maga a telyHD nevű eszköz ugyanis egy komplett számítógép Tegra 2-es SoC rendszerrel, illetve Android operációs rendszerrel, amire telepítve lesz a Skype. A rendszermemória kapacitása 512 MB, míg az adattárolást egy 2 GB-os flashalapú háttértár oldja meg. Okostévék használata esetén alkalmazható a beépített hálózati interfész, de sokan csak sima tévével rendelkeznek, így a telyHD-n keresztül is ráköthető a rendszer az internetre. Utóbbi esetben a kommunikációs lehetőségekről a 10/100-as Ethernet, valamint az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi gondoskodik.


[+]

Kameráról lévén szó a legfontosabb a szenzor, mely 720p-s videót képes továbbítani 25 képkocka/másodperces sebességgel. A hangok továbbításáról négy darab zajszűrős mikrofon gondoskodik, továbbá a rendszer hangszóróval is fel van szerelve. A vezérlést egy apró távirányítóval lehet megoldani. Érdekes funkció itt a videó üzenet funkció, melynek hála tetszőleges felvételt lehet elküldeni bármely ismerősnek, aki rendelkezik telyHD készülékkel.

Az újdonságon található még egy USB port, és egy SD szabványú memóriakártyákat kezelő kártyaolvasó. Ezen keresztül megoszthatók a fotók a konferencia résztvevői között, de ebben az esetben a fogadó félnek is telyHD eszközzel kell rendelkeznie. A termék egyébként bármilyen készülékkel képes kapcsolatot létesíteni, melyre telepítve van a Skype. Tekintve, hogy a telyHD egy komplett számítógép, így a Telylabs számos alkalmazáson dolgozik, melyekkel a rendszer túllép a kamera funkcióján, így később alkalmazások futtatására is lehetőség nyílik. Ezzel lényegében a telyHD úgymond felokosíthatja a sima tévéket, azaz akár böngészni is lehet a webet a segítségével.

Előzmények

Hirdetés