Hirdetés

Tegra K1-gyel hasít a PC Partner friss aprósága

Úgy néz ki, hogy az apró ARM-os számítógépek egyre nagyobb szeletet követelnek maguknak a piacból, hiszen a mai napon már bemutattuk a FanlessTech Utilite2-t, míg most a PC Partner hasonló megoldásáról közölhetünk hírt, amely hangzatos nevet ugyan nem visel, de az N258N1-F típusjelzéssel így is beazonosítható.

A PC Partner talán nem túl ismert cég az olvasóink körében, de valójában a Sapphire és a Zotac anyavállalatáról van szó. Ezek után az sem meglepő, hogy az új apróság a Zotac C sorozatú termékeinél megszokott, 127 x 127 x 45 mm-es házat használja.

A ház belsejében az NVIDIA Tegra K1-es SoC található, annak is a négymagos, Cortex-A15-ös alapokra épülő verziója. A rendszermemória kapacitása 2 GB, míg az adatok 16 GB-os eMMC tárolóra kerülhetnek. Ha utóbbi kevés lenne, akkor opcionálisan SD-kártyával lehet bővíteni a tárkapacitást.

Természetesen az alapvető funkciók nem hiányoznak, így a kommunikációs lehetőségeket a Gigabit Ethernet, a Wi-Fi és a Bluetooth 4.0 biztosítja. Az aljzatok tekintetében a vállalat két darab 2.0-s és 3.0-s USB porttal kedveskedik, illetve a HDMI kimenet is alapfelszereltség, ahogy a külső tápegység is a csomag része.

A PC Partner N258N1-F-en az Android vagy a Linux for Tegra operációs rendszer futhat. A termék szállítása még ebben a hónapban megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs adat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés