Hirdetés

Ipari Team Group SSD PCI Express 4.0-val

A sajtóanyag leginkább az orvosbiológiai kutatásokat és a digitális gyógyászat fejlesztését skandálja célterületekként.

A Team Group útjára készül indítani az első olyan ipari felhasználásra szánt M.2 2280-as SSD-jét, ami x4-es PCI Express 4.0 interfésszel kommunikál, és megfelel az NVMe 2.0-s sztenderdnek.

A P845-M80 névre hallgató, 22 x 80 mm-es tároló nyolccsatornás kontrollert kapott, amely 112 cellarétegű BiCS5 3D NAND flash lapkákat hajt (minden bizonnyal TLC-t), és opcionálisan grafénos vagy alumínium hűtési megoldás választható hozzá.

Kissé fura, hogy a szekvenciális és a véletlenszerű lemezműveletek sebességét, az esetleges titkosításokat, netán az egyéb, adatbiztonsággal kapcsolatos specifikációkat nem részletezik, de a tárkapacitás tekintetében is csak annyit tudhatunk meg, hogy 2 TB jelenti a csúcsot. Az olvasási/írási teljesítménynél említve van, hogy a PCI Express 3.0-s elődhöz képest duplázódott a tempó, és ha az aktív portfólióból az N745-M80-ast vesszük annak, akkor mintegy 4200/3400 MB/s-ról lehet szó, bár ez csupán spekuláció.

A 3000 P/E ciklusra hitelesített modell HMB (Host Memory Buffer) technológiát használ dedikált DRAM puffer helyett, azaz a rendszermemóriából csíp le magának a gyorsítótárazáshoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés