Hirdetés

Teac 12/10/32 CD-RW tapasztalatok

Így Karácsony tájékán sokan lepik meg kislányaikat, kisfiaikat valami számítógépes kütyüvel. Pár nappal ezelőtt engem is megkeresett egy barátom apukája, hogy segítsek meglepni a srácot valami igazán jó CD-íróval. Két lehetőség adódott Plextor vagy Teac, akiknek ez nem mond semmit, ez a két cég a legnagyobb a szakmában. Végül egy Teac CD W512E CD-RW egységre esett a választás ár és teljesítmény gondos számbavétele után.

Ez az eszköz nem tartozik az olcsó meghajtók közé, sőt talán a drága IDE-s írók közé sorolnám (55ezer +ÁFA), azonban az mindenképpen elmondható róla, hogy a piacon lévő egyik legnagyszerűbb termék. Bár csak pár napot töltöttem megtisztelő társaságában, de ez alatt elég sok pozitív tapasztalatot gyűjtöttem. Mielőtt ezeket pár mondatban összefoglalnám, álljanak itt a gyári specifikációk:

  • Interface: IDE/ATAPI
  • Buffer méret: 4MB
  • Átviteli sebesség: 32x Olvasás, 12x Írás, 10x Újraírás
  • Támogatott formátumok: CD-DA; CD-ROM Mode-1; CD-ROM XA Mode-2 (Form-1 és 2); Multi-session PhotoCD; CD-R; CD-RW; CD-I, Video-CD; CD Extra/CD-Plus; CD-TEXT
  • Tipikus elérési idő (1/3): 85 msec
  • Ismert logikai formátumok: ISO9660, UDF, és CDR-FS Packet Write

Mivel OEM (nem dobozos) verziót vásároltam, ezért be kellett szereznem valamilyen író szoftvert. Sajnos az Easy CD Creator nem ismerte fel a CD-írót, ezért elmentem a gyártó honlapjára, hátha ajánlanak valamit. Meg is lett az eredmény, találtam egy update-et az Easy CD Creator 4.02-höz. Sajna, nekem régebbi verzióm volt, így nem sikerült az első próbálkozásom. WinOnCD 3.6-os verziójával azonban minden simán ment. Aki még nem próbálta, milyen 12x-en CD-t írni, itt az idő, pár perc alatt kész is az egész procedúra. Audio CD-t szerény 4x-en írtam, de ezzel sem adódott semmilyen probléma. Azt hiszem, másoknak is nyugodt szívvel ajánlanám ezt az eszközt. Sőt, nemcsak ajánlanám, ajánlom is.


És még valami, ma Karácsony van! Örüljetek, és legyetek jók, ha tudtok!

Azóta történt

Hirdetés