Hirdetés

A TDK tabletekbe és beágyazott rendszerekbe szánja strapabíró SDG3B SSD-it

A TDK bejelentette, hogy 2011 szeptemberének végén piacra dobja a 3 Gbps-os SATA felülettel kompatibilis SDG3B sorozat ipari SSD meghajtóit. A termékeket elsősorban tabletekbe és beágyazott rendszerekbe szánják, belsejükben pedig a szintén TDK által kifejlesztett GBDriver RS3 vezérlőt alkalmazzák, de nem lesz bennük gyorsítótár, ám a meghajtók maximális olvasási sebessége így is elérheti a 160 MB/s-ot.

Ipari szabványoknak megfelelő meghajtóról lévén szó az automatikus visszaállítási funkciók és az áramszünet káros hatásait kiküszöbölő védelem mellett 44-bit/szektorig skálázható hibajavító kódot (ECC) és automatikus frissítési funkciót is tartalmazni fognak. A meghajtókba automatikus 128 bites AES titkosítás került, és az ATA szabvány biztonsági funkcióit egyaránt ki tudja használni.

Ezeken felül a TDK jelentősen megnöveli az SSD-k élettartamát: a statikus wear leveling mellett új véletlenszerű adatfelírás funkciót fejlesztett ki a TDK. Emellett a SMART adatok lehetővé teszik, hogy valós időben meghatározható legyen, hogy az egyes memóriablokkok hányszor lettek írva és törölve. A TDK SDG3B SSD-k SLC flash NAND memóriákkal 8, 16, 32 és 64 GB-os tárkapacitással lesznek elérhetők, míg az MLC változatban 128 GB lesz a maximum.

Az átviteli sebesség is különbözik: SLC-nél 160/60 MB/s, MLC-nél pedig 160/25 MB/s a maximum elérhető olvasási/írási tempó, ami nem túl sok, de a felhasználási területet tekintve elegendő. A meghajtó bírja a szélsőséges hőmérsékleti körülményeket is, működése 0-70°C között garantált (SLC esetében pedig -40ºC is elérhető opcionálisan), míg a tárolás -40 és 85 ºC között lehetséges. A levegő relatív páratartalma 0-90% közötti lehet (lecsapódás nélkül).

Ár és megjelenési dátum egyelőre nem ismert, de valószínűleg a meghajtók kereskedelmi forgalomba nem kerülnek, hanem OEM-ek és rendszerintegrátorok számára lesznek elérhetőek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TDK

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés