Hirdetés

CES 2023: nagyon meggyőző Mini LED tévét villantott a TCL

A TCL QM85-be továbbfejlesztett Mini LED háttérvilágítási rendszer került.

A TCL nagyon komoly pozíciókat épített ki az elmúlt években az Egyesült Államokban, így nagy meglepetést nem okozott, hogy a CES kiállításra nagyon komolyan rákészültek. A hatalmas standon központi helyet kaptak a cég új Mini LED QLED televíziói, amivel a konszern világosan jelezte, hogy továbbra is bízik a technológiában.


[+]

A vállalat bemutatta természetesen az idei évre szánt egyik csúcsmodelljét, a QM85-öt, aminek legkisebb változata 65, legnagyobb pedig 98 hüvelykes képátlóval bír. A 4K felbontású, HDR támogatású kvantumpontos panelt továbbfejlesztett Mini LED háttérvilágítási eljárással egészítették ki ebben. A cégtől kapott információk szerint itt a fénykibocsátó diódákat 2300 egyedileg vezérelhető csoportba osztották, és a maximális fényerő duplája annak, amit a tavalyi modellek produkáltak.

A rendezvényen meglestük a TCL QM85 televíziót működés közben, és arra jutottunk, hogy igen meggyőző a képminősége. Nyilván hosszabb tesztelésről nem lehetett szó, de amit láttunk, annak alapján nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Mini LED QLED fronton a kínai konszern már abszolút egy ligában játszik a legnagyobb dél-koreai és japán vetélytársaival.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés