Hirdetés

A TCL nagyot harapott a tévés tortából

A vállalat jelentősen növelte tavaly az eladott televíziók számát, és már az iparág három legerősebb gyártója közé tartozik globálisan.

A TCL egy nagyszabású online eseményen mutatta be az európai piacra szánt idei újdonságait, valamint a cég munkatársai beszámoltak az elért eredményekről, illetve az idei célokról. Kiderült, hogy a Omdia nemzetközi technológiai kutatóintézet adatai szerint a TCL tévépiaci részesedése az értékesítési volumen terén a világ vezető három cége között szerepel, az LCD TV-k piacán pedig a második helyre lépett.

Ezzel tehát a konszern a sokáig megközelíthetetlennek tartott dél-koreai vállalatok közvetlen riválisává küzdötte fel magát, állva hagyva a rivális feltörekvő kínai, illetve tradicionális japán cégeket. Arról is beszámoltak, hogy technológiai gyártó Európában különösen jól teljesített: ebben a régióban a TCL márkájú tévékészülék eladás tavaly 66%-kal növekedett az előző évhez képest. Ez pedig kiemelkedően fontos nekik, hiszen a vállalat évek óta nagyon keményen próbálkozik, hogy megvesse a lábát az igen fontosnak számító európai piacon is. Szóval a jelek szerint még inkább élesedik a verseny a tévés fronton, aminek mi, végfelhasználók örülhetünk a legjobban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés