IFA 2023: ilyen élőben a TCL gigantikus csúcstévéje

A 98 hüvelykes TCL X955 óriási fényerőt és látványos HDR-t produkál.

A TCL a világ egyik legnagyobb tévégyártójává vált mostanra, és az IFA kiállításon az is kiderült, hogy a vállalat nem lassít a tempón. Lerántották ugyanis a legfrissebb csúcstelevíziójukról, a TCL X955 típusjelzésű modellről, amellyel a vállalat a drága termékeket tömörítő kategóriában tarolna.

A 85 és 98 hüvelykes méretben boltokba kerülő készülék saját fejlesztésű, Mini LED háttérvilágítási eljárásra épülő kvantumpontos panelt kapott. A 8K szegmens gyengélkedése miatt a felbontás csak 4K, viszont a fénysűrűség kiemelkedő, ha minden igaz 5000 cd/m².

A rendezvényen megnéztük a modellt, és a látottak alapján a kép minősége tényleg rendben van.  A HDR látványos, a kontraszt óriási, a színek majd leugrálnak a képernyőről. Arról viszont nem vagyunk meggyőződve, hogy jobb lenne, mint egy OLED készülék, óriási fényerő ide vagy oda. Meg kell még említeni a 4.2.2 csatornás integrált hangrendszert, amely a hallottak alapján sokkal jobban szól annál, amit a tévéktől megszokhattunk.

A TCL X955 a hatalmas mérete, és a várhatóan igen magas ára miatt tömegtermék sosem lesz, de jól mutatja, hogy jelenleg hogyan képzeli a kínai cég a televíziózás jelenét és közeljövőjét.

Azóta történt

Hirdetés