Hirdetés

Újabb árbombát robbant a TCL a tévés piacon

A 4K-s felbontást kínáló LED LCD technológiára építő 4-es széria tagjai kifejezetten pénztárcabarát megoldások lettek.

A kínai TCL-nek láthatóan nagyra törő tervei vannak a tévépiacon, és a vállalat ennek érdekében igen komoly támadást indított az árháborúban. A LED LCD technológiára épülő 4-es széria jelenti a belépő szintet az Ultra High Definition felbontású modellek kategóriájában, ennek megfelelően különösebben innovatívnak nem nevezhetnénk a család tagjait, viszont cserébe kellően olcsóak.

TCL 55S405
TCL 55S405 [+]

A 43 hüvelykes változat 300 (~78 000 forint), a 49"-es 350 (~91 000 forint), az 55"-es pedig 400 dollárba (~104 000 forint) kerül jelenleg. Az edge LED háttérvilágítású termékek képesek tehát a 4K-s (3840x2160 képpont) felbontás megjelenítésére, de a HDR tartalmakkal már nem boldogulnak. A beépített 8 wattos hangrendszer valószínűleg nem produkál túlságosan ütős megszólalást és a dizájn is elég puritánnak tűnik. A vállalat most is a Roku-féle okostévé rendszer mellett tette le a voksát, amely több ezer alkalmazás futtatását teszi lehetővé.

Ha minden jól megy a TCL tévék idén végre eljutnak hazánkba is, és így van rá esély, hogy ez a 4-es széria is megvásárolható lesz Magyarországon. Ha pedig sikerül itthon is tartani az alacsony árat, akkor biztos, hogy lesz rájuk igény.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés