Középkategóriás QLED televízióval támad a TCL

A Google TV rendszert használó C745 az átlagosnál nagyobb képfrissítési frekvenciát produkál.

A kínai TCL mára egyikévé vált a legnagyobb televíziógyártóknak. A sikerek nagyrészt annak is köszönhetőek, hogy a vállalat kiemelt figyelmet fordított a középkategóriára. Ez idén sem változik, hiszen több új, ilyen jellegű termékkel lép színre a konszern.

TCL C745
TCL C745 [+]

Ezek egyike a TCL C745, amely 55, 65,  75 és 85 hüvelykes változatban kerül a boltok polcaira, azonban az árazás egyelőre még nem ismert. A modell 4K felbontású (3840x2160 képpont), kvantumpontos, VA QLED panelt kapott. A fénysűrűség eléri az 1000 cd/m²-es mértéket – legalábbis a gyártótól kapott információk értelmében. Ennek köszönhetően a HDR anyagok visszaadása látványos, bár tény, hogy vannak már olyan TCL televíziók, amelyek e téren lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak. A maximális képfrissítési ráta 144 Hz, és adott az AMD FreeSync hitelesítés, illetve az input lag állítólag extrémen alacsony.

A televízió a Google TV smart tv platformra épül, aminek köszönhetően közel tízezer internetes alkalmazás elérése lehetséges. A modell két darab, egyenként 10 wattos rejtett hangsugárzót kapott, a basszushangokról pedig egy 20 wattos integrált mélyhangszóró gondoskodik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés