Hirdetés

Az MSI volt az MXM-király 2007-ben

A tavalyi esztendőben jelentősen, hozzávetőleg 40 százalékkal tudta növelni forgalmát a tajvani Micro-Star International (MSI) notebookokba szánt grafikus megoldásokat gyártó részlege. Ezeket a hagyományos bővítőkártyáknál jóval kisebb, úgynevezett Mobile PCI Express Module (MXM) kártyákat a notebook-piac folyamatos bővülésével egyre több, elsősorban asztaligép-helyettesítő noteszgépbe építik be a gyártók.

A cég 2007-ben összesen nagyjából tízmillió speciális videovezérlőt szállított le, zömében nagyobb partnerei, így elsősorban az Acer megrendelésére, írja iparági forrásokra hivatkozva a DigiTimes. Az MSI ezzel piacvezető lett a notebookokba építhető önálló grafikus vezérlők szegmensében.


G86M-alapú MXM-modul

Az MSI az NVIDIA grafikus processzoraira építve DirectX 10-alapú MXM-modulok teljes választékát kínálja, a vállalat ezért, illetve a komoly fejlesztési-gyártási tapasztalatának köszönhetően partnerei közt tudhatja a fentebb már említett Acert, a HP-t vagy a Dellt, azaz a PC-piac legnagyobb, legbefolyásosabb szereplőit. A cég MXM-megoldásai ráadásul nem csak noteszgépekben, de asztali gépekben is használhatók – az MSI a mini PC-k gyártása terén felmerülő igényeket is képes kiszolgálni.

A lap forrásai ugyanakkor rámutatnak, hogy idén nehezebb harc vár az MSI-re, ha meg akarja őrizni piacelsőségét ebben a szegmensben. A kifejezetten játékra vagy multimédiás szórakozásra összeállított noteszgép-konfigurációk forgalmának növekedésével várhatóan erősödik majd a konkurenciaharc, ráadásul az AMD mobil felhasználásra szánt ATI Radeonjainak forgalma is jelentősen erősödhet 2008-ban - az eddig többnyire NVIDIA-exkluzív MXM bővítőkártyák kárára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés