Hirdetés

Tartalomgyártóknak készült vezérlőegységre kalapoznak a Kickstarteren

A TourBox Elite legnagyobb előnye a konkurensekhez képest, hogy vezeték nélkül, Bluetooth kapcsolaton keresztül használható.

A TourBox márkanév még 2018-ban jelent meg a Kickstarteren, az akkori kampányban 159 549 dollárt sikerült összekalapozni egy gombokkal, tárcsákkal és görgővel ellátott vezérlőegység gyártására, amit fotós, videós és zenei tartalomgyártók számára tervezett az amerikai vállalat.

[+]

Az eredeti, Neo névre hallgató eszköz is kedvelt termék volt a felhasználók számára, az igazán nagy áttörést viszont a most futó, 550 000 dolláros összegnél járó kampány tárgya, a TourBox Elite jelentheti, ez ugyanis USB kábel helyett már Bluetooth 5.1 kapcsolaton keresztül kommunikál számítógépünkkel.

Az ehhez hasonló, vezeték nélküli vezérlők még viszonylag ritkának számítanak, pedig egy sokat utazó tartalomgyártó számára sokkal hasznosabb kiegészítő lehet, mint a vezetékes változat, és bár az Elite hivatalosan nincs felkészítve a táblagépekkel való használatra, a kampány kommentszekciójában a gyártó már jelezte, hogy készülnek az iPadOS-szel való kompatibilitásra.


[+]

A fekete és fehér színben elérhető, jelenleg 188 dollárért rendelhető, 116 x 101 x 44 mm kiterjedésű eszköz elemekkel vagy tölthető akkumulátorokkal táplálható, de a mellékelt USB Type-C kábel segítségével lemerülés esetén vezetékes módban is használható. A vezérlő házán egy négyirányú D-pad, két tárcsa, egy görgő (utóbbiak állítható érzékenységűek és haptikus visszajelzés is tartozik hozzájuk) és hat extra gomb kapott helyet, amelyek funkcióját a használt szoftveren belül adhatjuk meg, de a gyártó saját programjában egyedi makrókat is létrehozhatunk.

[+]

A beállításokat profilokba is menthetjük, amelyek között a rendszer automatikusan képes váltani egy adott szoftver megnyitásakor, továbbá rendelkezésünkre áll egy TourMenu névre hallgató gyorsmenü is, amit programtól függetlenül, menet közben is meg tudunk nyitni, ha esetleg olyan funkciót kívánnánk aktiválni, ami már nem fért el a hardveres vezérlőn.

A TourBox Elite kampányából már csak kevesebb, mint két nap van hátra, eddig lehet leadni a rendeléseket, a szállítás pedig a tervek szerint jövő februárban kezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés