Hirdetés

Tajvanon ismét rengett a föld!

Tajvanon ismét rengett a föld, azonban a dolog most sokkal kevésbé volt elemi erejű, mint az emlékezetes tavalyi esetben, a high tech ipar legnagyobb örömére.

Valójában az elemi erővel most sem volt gond, hiszen a 6.2-es erősség a legtöbb esetben több a soknál, azonban a rengés epicentruma ezúttal távol a partoktól, mélyen az óceán alatt volt regisztrálható, ezzel magyarázható, hogy viszonylag csekély anyagi kár keletkezett, az is főképp a régebbi épületekben, noha több helyütt megrepedt falakról számoltak be.

A 02:35GMT-kor induló rengésből a fővárosnak, Taipeinek mintegy 20 másodpercnyi jutott, azonban úgy tudni, áldozatokról nincs szó.

Leghamarább ezúttal is a tőzsde reagált az eseményekre: 2%-nyit zuhant a történések kapcsán, míg az átvizsgálás okán ideiglenesen leállított városi gyorsvonat azóta már újra üzemel.

Tajvan térségében amúgy elég gyakoriak a kisebb-nagyobb földmozgások, mondhatni számítanak is rájuk, hiszen az épületeket már eleve rengés-biztosnak építik, amely természetesen csak a masszívabbságot jelenti, ugyanis egy 6.2-es direkt rengésnek nincs az az épület, ami ellenállna..

Azóta történt

Hirdetés