Tachyon G9500 PRO

Ma már nem számít nagy hírnek, ha egy cég RADEON 9500 PRO alapú kártyát jelent be, sőt a 9500 PRO lassan kifutó modell lesz, hiszen a 9600-as sorozat ennek leváltására készült. A TYAN ennek ellenére még RADEON 9500 PRO alapokra építi új kártyáját.


Forrás: www.tyan.com

A kártya azoban nem egy szokványos darab lesz, ugyanis sok, köztük néhány egyedülálló szolgáltatással vértezik fel. Találunk rajta D-Sub, DVI-I, TV-Out csatlakozókat, 128 MB DDR SDRAM-ot. Gyárilag 275/540 MHz-en hajtják a VPU-t és a memóriát, ami megfelel a referenciértékeknek, ellenben a kártyát tuningolni is lehet (hack nélkül). A mellékelt Graphics Monitor Software 2.0 verziójával állíthatjuk és ellenőrizhetjük az órajelfrekvenciákat, monitorozhatjuk a hőmérsékletet, sőt a ventillátor fordulatszámának ellenőrzése mellett szabályozhatjuk is azt! Ezzel szintén csendesíthetjük PC-nket, bár kérdéses, hogy ennek a gyakorlatban mekkora haszna van.

A TACHION G9500 PRO-t a cég március végétől szállítja, s egyedi szolgáltatásainak köszönhetően valószínűleg viszonylag sokáig a piacon marad. Az áráról és magyarországi elérhetőségéről sajnos még nincs információnk.

Előzmények

Hirdetés