Hirdetés

Folytatódik a tabletáradat

Tegnapi hírünk mintegy folytatásaként is felfogható a mai felhozatal, ami már ismert gyártóktól is tartalmaz újabb tableteket. Ilyen például az Asus megoldása, az EeePad EP90 is, amely egy 8,9”-es képernyővel ellátott hordozható eszköz. A megjelenítő érintésérzékeny paneljének felbontása 1024x600 pixel. Egy 1 GHz-es, kétmagos Tegra 250 processzor dolgozik benne 16 vagy 32 GB flashalapú tároló mellett. A 650 grammos gépezetbe került 2.1-es Bluetooth adapter, GPS vevő, VGA felbontású webkamera, kártyaolvasó és HDMI kimenete is. Az Asus tábláján futhat Android operációs rendszer vagy Windows Embedded 7 is. A megjelenés dátuma és az egyes modellek ára még nem derült ki.

Asus EeePad EP90 [+]
Asus EeePad EP90 [+]

A ZTE Light nevű tabletje a 7”-es érintőképernyős készülékek sorát gazdagítja. A megjelenítő felbontása 800x480 pixel. A mindössze 403 grammos termék processzorra egyelőre nem ismert, RAM-ból és ROM-ból pedig egyaránt 512 MB-ot tartalmaz, ami elég kevésnek tűnik, bár a tárhelye SD kártyával bővíthető a kártyaolvasónak köszönhetően. Természetesen van Wi-Fi és Bluetooth hálózati elérés, továbbá ezeken felül kétsávos UMTS támogatással is rendelkezik a kis masina. Felszerelték még egy 3 megapixeles webkamerával, GPS-vevővel és G-szenzorral is, de ezen felül csupán annyit tudni róla, hogy az akkuja nagjyából 8 órás üzemidőre képes, operációs rendszere pedig az Android 2.1-es változata lesz. Egyelőre tehát sem a részletes specifikáció, sem pedig az ár nem érhető el.

ZTE Light
ZTE Light

Harmadikként a németországi illetőségű WeTab megegyező nevű készülékét is érdemes megtekinteni. Ez már egy használható méretű, 11,6”-es képátlójú, 1366x768 pixeles felbontású érintőképernyővel ellátott tablet. Az egyik Intel Atom processzort rakták bele, egészen pontosan az 1,66 GHz-es órajelű Atom N450-et. Egy 16 vagy 32 GB-os flash tároló szolgál az adatok mentésére, de akár 32 GB-os SDHC kártyával ezt tovább bővíthetjük. Hálózati eszközei közt találunk 2.1-es Bluetooth adaptert, Wi-Fi kártyát és opcionálisan 3G-s modemet, az egyéb kiegészítőinek sorát pedig a gyorsulásmérő, a GPS vevő, az 1,3 megapixeles webkamera, valamint két USB, illetve egy HDMI port gazdagítja. Az akkumulátora nagyjából 6 órán át képes elegendő energiát biztosítani. Az alapgép 450 euróba, a 3G-s, GPS-es, Full HD-s videók lejátszására is képes WeTab 3G modell pedig 570 euróba kerül.

WeTab [+]
WeTab [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés