Hirdetés

Szuperolcsó UHD tévét dob piacra a kínai Seiki

Amikor a Sony bejelentette, hogy az 55 hüvelykes UHD televíziója már 5000 dollárért megvásárolható lesz, sokan örvendeztek, mondván, végre lesz elérhető árú 4K tv a 20-25 000 dolláros darabok mellett. Tény és való, az UHD elterjedését a tartalom hiányán kívül egyelőre elsősorban a kompatibilis eszközök igen magas ára gátolja.

Seiki
Seiki [+]

Azonban lehet, hogy mindez hamarosan megváltozik, ha a kínai Seiki tényleg piacra dobja 1500 dollárért saját Ultra High Definition tévéjét. A technikai specifikációkat elnézve akár reálisnak is tűnhet a dolog, hiszen a Full HD módban 120 hertzes, 4K módban 24 hertzes képfrissítési rátát produkáló készülék maximális dinamikus (!) kontrasztaránya mindössze 5000:1, válaszideje 6,5 ms, legnagyobb fényereje 320 cd/m². A beépített hangrendszer se mondható világverőnek, hiszen ennek teljesítménye mindössze 2 x 6 watt. Építettek rá 3 darab HDMI mellett egy-egy USB, komponens, S-Video és D-Sub csatlakozót.

Az Edge LED háttérvilágítású tévé állvány nélkül kb. 26 kilogrammot nyom, és nem hiányoznak belőle a digitális tévétunerek sem. Ha a hír igaz, és a Seiki tényleg piacra dobja ezt a készüléket, az komolyan megrengetheti az iparágat. A cég egyébként annak a Tang Fang Globalnak a leányvállalata, amely évente tízmillió készülék előállítását biztosító saját panel- , illetve televízió gyártó üzemekkel rendelkezik Kínában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Seiki

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés