Hirdetés

Szuper okos kaspók, magyar diákoktól

Versenyt rendeztek a fiatal zseniknek, mi is ott voltunk a zsűriben.

Idén második alkalommal rendezte meg az Accenture, a többek között IoT megoldások fejlesztésével is foglalkozó vállalat, a magyar diákok számára egy okos eszköz tervező versenyét. A tavalyi smart kávéskancsó után idén egy kaspót kellett megtervezniük a hazai egyetemistának, az idei összecsapásra pedig a Prohardvert is meghívták a zsűri tagjai közé, úgyhogy aktívan részt vettünk az eseményen.

Accenture IoT okos kaspó tervező verseny
Accenture IoT okos kaspó tervező verseny [+]

A feladat az volt, hogy alkossanak meg egy olyan eszközt, amely rendelkezik érzékelőkkel, méri a külső hőmérsékletet, a páratartalmat, a föld nedvességét és a növényt érő fényt. A virágcserépnek képesnek kellett lennie arra, hogy automatikusan öntözzön, a víz mennyisége pedig értelemszerűen attól függ, hogy milyen fajta növény van a kaspóban. Szempont volt természetesen az is hogy az adatokat el lehessen érni okostelefonon vagy számítógépen keresztül.

Accenture IoT okos kaspó tervező verseny Accenture IoT okos kaspó tervező verseny
Accenture IoT okos kaspó tervező verseny [+]

Kezdjük is a legfontosabbal: volt olyan masina, amely mindezt tudta. Igen, magyar diákok csináltak egy olyan okos kaspót, saját szoftverrel, amely abszolút működőképes, megöntözi a növényt, begyűjti az adatokat, amelyek bármikor lekérhetőek, és egyszerűen kezelhető. Mindezt összesen nagyjából 12 000 forintos összköltséggel. Ezen kívül is akadtak olyan modellek, amelyek egyes funkciókat tökéletesen elláttak, sőt új ötletekkel is előálltak a versenyzők. Ilyen például a moduláris smart világcserép, amelyhez az egyes komponensek külön adhatóak hozzá.

Részünkről gratulálunk mindenkinek, aki elindult az eseményen, és külön a Insert Name Here csapatnak, akik megnyerték a versenyt, és ezzel a fődíjat, egy Oculus Riftet.

Hirdetés