Hirdetés

Szuper-GeForce az EVGA-tól

A piac egyik leggyorsabb GeForce kártyáját jelentette be az EVGA, mely a SuperClocked+ jelzést viseli. A termék külsőre nagyon hasonlít az alapmodellre, de a VGA hátoldalán megjelent a sokak által hiányolt hűtőlemez, továbbá a gyártó a jobb szellőzés érdekében a lehető legnagyobb nyílásokat vágta a fémtartóra. A vállalat mérései szerint a módosításoknak hála az új jövevénynek 7 Celsius-fokkal csökkent az átlaghőmérséklete, az eredeti SuperClocked modellhez viszonyítva.

A GF100 lapkát alkalmazó kártya 480 CUDA magot és 60 textúrázó csatornát tartalmaz. A gyári tuning következtében az új versenyző 726, 1451 és 3800 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajelen üzemel, a GDDR5 szabványra épülő memórialapkák összkapacitása pedig 1,5 GB.

A PCI Express x16-os foglalatba illő, DirectX 11-es API-val kompatibilis kártya két DVI és egy mini HDMI kimenetet alkalmaz. A EVGA még ebben a hónapban megkezdi a forgalmazást, az árcédula pedig 530 és 550 dollár között lesz, ami házon belül – a gyári tuningot is figyelembe véve – nem hangzik vészesnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Előzmények

Hirdetés