Hirdetés

Szünidei matiné: USB-s persely és törhető műcsoki

A spórolás fontos dolog  (főleg a válság idején), tudták ezt már a nagyszüleink is. Ezt tanulja az ember fiatal korától fogva, ezért kap zsebpénzt a kisgyerek. Persze ma már modern korban élünk, így a malacperselyek kora lejárt. Helyettük itt az Ekomini, ami a hasonló nevű cég számítógépre köthető kincsesládikója. Illetve sokkal több annál! A fő funkciójaként persze a perselyt lehetne megjelölni, és a számítógép segítségével könnyen számon tarthatjuk, hogy mennyi a megtakarításunk. De ennél azért kicsit többet tud.

Egyrészt oktatóeszköz, a mellékelt programok segítségével nemcsak a spórolást, hanem a számolást és olvasást is gyakorolhatja a kisgyerek; másrészt játék is, az EkominiVille nevű online alkalmazásban barangolva a csemeték játszva tanulhatják meg a való világ pénzzel kapcsolatos műveleteit a különböző virtuális szereplők segítségével. Egy kalandjáték is helyet kapott a csomagban, a Kincsvadászat nevű webes alkalmazás közben szórakozva fejleszthető a logikus gondolkodás. A szülőknek külön felület áll a rendelkezésükre, ahol nyomon követhetik a gyermek fejlődését, illetve módosíthatják a program beállításait. Az Ekomini interaktív persely egyelőre csak Kanadában és az Egyesült Államokban elérhető,  40 kanadai dollárt (nagyjából 7200 forintot) kell kifizetni érte.

Ekomini
Ekomini

A Namco Bandai terméke ugyan nehezen sorolható a hardverekhez, de ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a vállalat a konzolos játékok egyik fontos gyártója is, akkor mindenképpen számolnunk kell a Mugen Chokoreetóval. Ezzel  finomsággal már nem csak a gyereket célozták meg, így a felnőttek nyelvén beszél – az üzenet lényegretörő és csábító. Gyakorlatilag egy aprónak tűnő, de annál erőteljesebb és pusztítóbb ingert céloztak meg: a csokiéhséget. Az apropót az szolgáltatta, hogy az idén már 84 éves az egyik legismertebb japán édességipari vállalat, a Meiji. Ha magyarra akarjuk átültetni, akkor ez nagyjából a helyi Bocinak felel meg, így országszerte jól ismert.

Mugen Chokoreeto
Mugen Chokoreeto

A Mugen Chokoreeto (azaz nagyjából végtelen csokiszelet) egy, az igazihoz a szó szoros értelmében  a megszólalásig hasonlító édesség, amit meghajlítva a csokoládékockák letörésének sajátos hangját hallhatjuk. A 22 grammos, meijis borítóba csomagolt szeletkék nagy előnye, hogy nem hízlalnak, viszont könnyen függővé tehetik az óvatlan fogyasztót. A Mugen Chokoreeto január 30-ától vásárolható meg Japánban, nagyjából 7 dollárnak megfelelő áron.

Mint az igazi...
Mint az igazi...

Előzmények

Hirdetés